Yozlaşmış toplumun dengesiz reisine ne denebilir ki..!

Avrupa’nın ve özellikle Fransa’nın sosyal ve aile problemlerini bilmeyen herkes, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’nun hayat hikayesini okuduğunda şaşırabilir. Ama Fransa’da böyle şeyler çok normal.
Macron, 15 yaşında iken 40 yaşındaki bayan öğtemenine aşık oluyor ve onunla cinsel münasebet kuruyor. Kim kimi önce tavlamışsa Allah bilir. Ama evli ve üç çocuk annesi Brigitte Trogneux’nun yatağına giren tüyü henüz bitmemiş Emmanuel, şimdi koskoca Fransa’nın Cumhurbaşkanı olmuş da İslam’a ve Müslümanlara saldırarak dünyaya ifade özgürlüğünü öğretmeye kalkıyor.
Biz de o zaman Emmanuel’in Brigitte hanım ile olan hikayesine ne ifade edebiliriz özgür bir şekilde?
Dilini Hz. Resulullah’a uzatan bu kişiye dilimizi bozmayalım ve sadece Oidipus kompleksi diyelim.
Ancak bu bu aşk-ı memnu hikayesi dillere düşmüştüğünde 2006 yılında. Ancak o zaman aldatılmış André-Louis Auzière, Brigitte hanımı boşamış. Böylece öğrenci ve öğretmen evlenmeye fırsat buluyorlar.
Hikaye bu kadar. Bize garip gelebir. Ancak çok medeni ve özgür Fransız toplumu için sıradan bir hikayedir bu. Neden sıradan bir hikaye? Çünkü AB’nin İstatistik Enstitüsü Eurostat’ın verilerine baktığımızda daha korkunç bir tablo görüyoruzç. Eurostat sitesine girip arama motoruna “births outside marriage” yazdığınızda Batı’nın çirkin yüzünü görürsünüz. 2018 verilerine göre AB genelinde evlilik dışı canlı doğumların oranı %42 düzeyinde ve Fransa, %60 oranla AB’nin başında yer almakta. Yani Fransa’da her 10 çocuğun 6’sı gayrimeşru çocuktur. Tabii ki bu %60 oranına kurtaj ile öldürülen bebekler dahil değil.
İşte medeni batının ve özellikle Fransa’nın korkunç gerçeği. Bu soruna sadece ahlaki açıdan bakılmamalı. Aslında evlilik dışı doğan çocuk, genelde psikolojik ve sosyal sorunlarla büyür. Ayrıca toplum da zamanla sağlık sorunlara maruz kalabilir. Çünkü babasını bilmeyen kimse kardeşiyle bilmeden evlenebilir ve akraba evliliklerden doğan nesil sağlıksız olur. İşte Macron bigi akıl ve ruh hastasını başkan olarak seçen Fransız toplumun bilinmeyen yüzü.
Tabii ki Nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Onun için Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var Erdoğan’nın dediği gibi. Çünkü o bu kadar yozlaşmış bir toplumun bir ferdi ve o ülke çoğunluğunun seçimidir. Ama bu kadar yozlaşmış bir toplumun akıl hastası liderine ne ifade edebiliriz özgür bir şekilde?


Kaynak: https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200717-1


Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir