KUR’AN-I KERÎM’İN MÜCİZELİĞİ ve GENETİK

Allah (cc) Kur’an-ı Kerîm’in 75. sûresinin son ayetleride şöyle buyurdu:


أَيَحْسَبُ الْإِنسَانُ أَن يُتْرَكَ سُدًى (36) أَلَمْ يَكُ نُطْفَةً مِّن مَّنِيٍّ يُمْنَىٰ (37) ثُمَّ كَانَ عَلَقَةً فَخَلَقَ فَسَوَّىٰ (38) فَجَعَلَ مِنْهُ الزَّوْجَيْنِ الذَّكَرَ وَالْأُنثَىٰ (39)

İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder ﴾36﴿ O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi ﴾37﴿ Sonra bu, bir “alaka” oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi ﴾38﴿ Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti. ﴾39﴿ …1.

Kıyamet suresinin 39. ayetinde geçen “ondan” kişi zamirinin cinsiyeti, türkçe mealinde belli olmadığı için Kur’an’ın orijinal Arapça metinine bakıldığında “منه” yani dişil değil eril bir zamir kullanıldığı görülmektedir. Böylece “O” zamiri dişil olan “Alaka” ya da “Nutfe” kelimelerine ait olmadığı aşikardır. 37. ayetteki eril bir isme ait olması gerekmektedir. O ayetteki eril olan isim ise sperm anlamındaki “Meni” kelimesine ait olmasından başka bir ihtimal bulunmamaktadır. Böylece erkek ve dişi sıfatları, yani bebeğin cinsiyeti, annenin yumurtası ve yumurtadaki kromozomlar değil, babanın suyuna göre belirlenmektedir.

Bu ayetlerdeki mucizevî anlamları, Kur’an-ı Kerim’in nüzulundan 14 asır sonra çağdaş genetik biliminin bulguları teyit etmiştir. Zira ayetlerde, anne rahmindeki bebeğin cinsiyetinin, babanın menisi yani spermlerindeki kromozomlar türüne göre belirlendiği ifade ediliyor.

Bebeğin cinsiyeti kromozomlarla oluşur. Kadının yumurtası “X” kromozomlu hücre taşıyan sperm tarafından döllenirse bebeğin cinsiyet kız, “Y” kromozomlu sperm tarafından döllenirse bebeğin cinsiyeti erkek olur. 46 kromozomdan hepsi “X” ise (yani 46 XX) kadındır, (46 XY) ise erkek cinsiyettir. Belirleyici olan nokta “erkekten çıkan spermdeki kromozomlardır” denebilir. Daha sonra kromozomlara göre testis veya yumurtalık oluşur. Bir sonraki aşamada ise hormonal ve genetik etkilerle dişi veya erkek dış görünüm belirlenir2.

İşte bilimsel olarak kanıtlanmış bu dini bilgi bilindikten sonra kız çocuğu olup da erkek çocuğa sahip olma hayalini kuran babalar, eşlerini boşayıp ya da kuma getirip yuvalarını boş yere bozmamalılar. Çünkü tohum aynı olduğu müddetçe tarlayı değiştirmekle farklı bir ekin biçilmez. Ancak dua ederek, sağlıklı beslenerek ve tıbbi yollara buşvurarak erkek çocuğa sahip olunabilir. 

1https://kuran.diyanet.gov.tr/mushaf/kuran-meal-1/kiyamet-suresi-75/ayet-39/diyanet-isleri-baskanligi-meali-1

2https://www.acibadem.com.tr/hayat/bebegin-cinsiyeti-ne-zaman-belli-olur/

Dr. İbrahim MEKKİ

Join the Conversation

Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir